Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu OŠ „Mak Dizdar“- druga grupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 17.11.2023. godine,  Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao je Pojedinačno prvenstvo osnovne škole „Mak Dizdar“ – druga grupa (1. do 5. razred-uzrast). Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola, koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola.

Na Pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Mak Dizdar“ – druga grupa, ukupno je učestvovalo 49 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Afan Salčinović sa svih pet osvojenih poena. Isto toliko je imao i drugoplasirani Adan Aganović, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Od 3. do 9. mjesta bili su igrači sa četiri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tome, plasman je sljedeći:

Treće mjesto Džan Demirovski;

Četvrto mjesto Sami Beganović

Peto mjesto Tarik Telalović;

Šesto mjesto Uma Piljug;

Sedmo mjesto Daris Dautović;

Osmo mjesto Emrah Vardo;

Deveto mjesto Adna Bektaš;

Ekipu škole sačinjavat će sljedeći igrači: Afan Salčinović, Adan Aganović, Džan Demirovski i rezerva: Sami Beganović. Kod žena, prva ploča je Uma Piljug, a rezerva je Adna Bektaš.

Direktorica turnira bila je Amela Numanović.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr849888.aspx?lan=15&art=1&rd=5&turdet=YES .

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu ispred ŠK „Čelik“ Zenica.

Turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, IM Goran Trkulja i NA Dino Marković.

Nakon 15 odigranih pojedinačnih prvenstava, ukupno je učestvovao 361 igrač.

Sljedeće prvenstvo po planu je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Meša Selimović“, koje će se održati 20.11.2023. godine (ponedjeljak).

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno