Ostali sportovi

Održano Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21 -Sanin Orlić iz KK Čelik prvak FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održano Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21 -Sanin Orlić iz KK Čelik prvak FBiH – U organizaciji Karate saveza FBiH i tehničkoj organizaciji karate kluba (KK) Čelik iz Zenice, ove nedjelje 11.10.2020.godine, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, održano je 15.Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21.

Nastupilo je 340 takmičara iz 64 kluba. Takmičenje se odvijalo u disciplinama kata i kumita.

Najbrojnija i najspješnija je bila ekipa KK Shampion sa Ilidže sa 23 takmičara, koji su osvojili 10 medalja.

Nastupila su i četiri zenička kluba sa svojim takmičarima. Domaćin KK Čelik imao je tri takmičara, a osvojena je jedna zlatna medalja, koju je osvojio Sanin Orlić i tako nastavio svoju dominaciju u kategoriji kate U-21.

– Svoje protivnike je ubjedljivo savladao sa maksimalnim rezultatom i postao prvak FBiH za 2020.godinu -, ponosno nam je izjavio trener Marijo Zakić.

KK “Internacional” je nastupio sa šest takmičara i osvojili su dvije srebrne i jednu bronzanu metalju, a o tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-tri-medalje-za-kk-internacional-zenica/ .

Karate klub “Alfa” je nastupio sa pet takmičara i osvojena je jedna srebrna medalja. KK “Perfekt” je imao jednog prijavljenog takmičara na prvenstvu.

-Ovo prvenstvo je dobra uvertira za državno prvenstvo koje će se ubrzo održati -, kazali su iz organizacije prvenstva.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno