Politika

Održani su unutarstranački izbori Gradskog odbora SBB BIH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 03.08.2017. godine u prostorijama hotela „Internacional“ u Zenici održani su unutarstranački izbori Gradskog odbora SBB BIH Zenica, na kojima su se birali članovi Gradskog odbora.
Pravo glasanja na izborima su imali svi članovi Gradskog odbora SBB BIH Zenica, koji su prethodno bili obavješteni o održavanju unutarstranačkih izbora. Izbori su provedeni u dobroj atmosferi i bez ikakvih incidenata, regularno u skladu sa Smjernicama Centrale SBB BIH, te prilikom istih nisu uočene nepravilnosti.
Skupštinom su rukovodili, predsjedavajuća Skupštine g.đica Sandra Minkek i podpredsjednik g.din Ismet Đulić.

Na osnovu prijedloga Mjesnih odbora, od predloženih 110 kandidata za Gradski odbor SBB BIH Zenica, birana su 24 kandidata, koji ulaze u sastav Gradskog odbora SBB BIH Zenica.
Od 24 izabrana člana Gradskog odbora SBB BIH Zenica izabrana su 4 vijećnika po službenoj dužnosti, 10 kandidata iz Mjesnih odbora, koji su imali najbolji rezultat (procentualno) na lokalnim izborima, te 10 kandidata na osnovu prebrojanih listića i utvrđenog broja glasova.

U Gradski odbor SBB BIH Zenica su izabrani slijedeći kandidati:

1. Ismet Sarajlić
2. Ekrem Tuka
3. Nasira Šarić
4. Nerma Hamzić
5. Amela Granić
6. Besim Beganović
7. Hanumica Imamović
8. Merima Mahir
9. Džemal Rošić
10. Zlatan Hadžić
11. Nermina Kulenović
12. Edhem Kubat
13. Dajan Vinovčić
14. Nada Popović
15. Edin Mešković
16. Sedžida Beganović-Isaković
17. Jasmin Doglod
18. Jakub Mulić
19. Edin Alić
20. Muris Šarić
21. Zuhdija Kozlić
22. Nurudin Imamović
23. Jasmin Hodžić
24. Semin Salčinović

Izbor kandidata je vršen u skladu sa Smjernicama centrale, na način da su izabrana 4 vijećnika po Službenoj dužnosti, članovi iz 10 Mjesnih odbora sa najboljim rezultatom i kandidati sa najviše osvojenih glasova, a imajući u vidu da se iz starog saziva Gradskog odbora SBB BIH Zenica, ne može biti više od 1/3 sastava prošlog Gradskog odbora SBB BIH Zenica.
Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora, koji će biti predložen na narednoj konstituirajućnoj sjednici i izabran na Izbornoj sjednici novog saziva Gradskog odbora, imati će pravo kooptiranja 6-8 članova Gradskog odbora.

Brojanje glasova je izvršeno na osnovu četverostruke provjere od Komisije, koja je bila sastavljena od članova Radne grupe, kao i novoizabranog rukovodstva Skupštine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno