Ostali sportovi

Održani sedmi Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Podijeli ovu vijest:

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik je sedmih Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu, održanih danas u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj potencijala grada Jajca, javlja Anadolu Agency (AA).

Ni kiša koja je danas padala u Jajcu nije spriječila brojne građane da dođu do vodopada i uživaju u skakačkom umijeću i vještinama ukupno 12 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Skakači u Jajcu danas su se takmičili u stilu “lasta”, a prvi je skakao Danko Dangubić. Nakon prve serije skokova Evlad Krnić i Dino Bajrić imali su jednak broj bordova, po 29,5 poena. Ipak, Bajrić je bio fantastičan u drugoj seriji osvojivši ukupno pet desetki što mu je donijelo pobjedu.

U revijalnom dijelu sa skakaonice jednog od najljepših vodopada u Evropi skakali su Vladan Popović, Sanel Duvnjak, Senad Durdžić i Sanjin Zejnilagić koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji.

Visok blizu 22 metra, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu jedan je od najljepših na svijetu, a nalazi se u samom centru grada, što ga čini posebnim.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno