Biznis

Održana Vision Days konferencija:Telemach BH pružio podršku razvoju IT sektora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Mostaru je 23. i 24. maja održana Vision Days konferencija, koja je okupila najveće bosanskohercegovačke i regionalne IT stručnjake i predstavnike kompanija iz navedene oblasti.

Zvanični telekomunikacijski partner ovog važnog događaja za IT industriju bila je kompanija Telemach BH, najveći privatni investitor u digitalizaciju Bosne i Hercegovine.

Ova kompanija duže od 14 godina nameće trendove i uvodi inovacije u području telekomunikacija te stvara snažne temelje za razvoj privrede, a posebno IT sektora. O podršci ovakvim događajima te izvrsnim uslugama koje ova kompanija pruža u cilju pozicioniranja Bosne i Hercegovine na mapu digitalno poželjnih destinacija za život i poslovanje, govori Alma Klinac-Kurtagić, direktorica Sektora za biznis prodaju Telemacha.

“Izuzetno nam je važno zadovoljstva svih naših korisnika. Kontinuirano istražujemo i osluškujemo njihove želje i potrebe, kako bismo na temelju povratnih informacija na najbolji mogući način unaprijedili njihovo korisničko iskustvo. Jedna od sjajnih prilika za to je bila Vision Days konferencija, koja je okupila ključne IT aktere i kompanije iz naše zemlje. Ponosni smo što smo bili dio ovog događaja i prve velike IT konferencije koja se održala u Mostaru. Partnerstvom sa Vision Days konferencijom Telemach nastavlja svoju misiju podrške i umrežavanja s industrijama temeljenim na inovativnim telekomunikacijskim rješenjima i servisima naše kompanije. Pružanjem vrhunske usluge ovom sektoru, potičemo razvoj IT industrije te unapređujemo tehnološki i ekonomski razvoj zemlje u cijelosti”, kaže Klinac-Kurtagić.

Gradeći vlastitu infrastrukturu na modernim, najnaprednijim tehnologijama, Telemach BH je korisnicima u Bosni i Hercegovini omogućio od tri do šest puta veće internetske brzine od prosječne brzine interneta u Bosni i Hercegovini. One se u EON paketima kreću već od 500 Mbps pa do čak 1 Gbps na GIGA mreži.

Zahvaljujući Telemachu, priliku da uživaju u prednostima vrhunske tehnologije i surfaju gigabitnim brzinama imali su i posjetitelji Vision Days konferencije.

“Zadovoljstvo nam je biti uz one aktere koji svakodnevno poslovanje i uspjeh ne mogu ni zamisliti bez kvalitetnog interneta. Svi korisnici, koji samo jednom testiraju naš internet, nemaju dileme da li će ga nastaviti koristiti. Sve što radimo, radimo upravo u cilju zadovoljstva naših korisnika, za šta smo dobili međunarodnu potvrdu naše izvrsnosti – certifikat i zlatnu medalju “Customers’ Friend – JER MI CIJENIMO SVOJE KLIJENTE” i status “VRHUNSKA IZVRSNOST” od ICERTIAS-a. Naše usluge koristi i veliki broj renomiranih IT kompanija, koje upravo na njima grade svoja vrhunska softverska rješenja za svjetsko tržište. Veoma smo ponosni na brzine našeg višestruko nagrađivanog interneta, koji je omogućio razvoj efikasnijeg komuniciranja, obrazovanja, unapređenje poslovnih procesa i pokretanje novih, inovativnih biznisa, što za posljedicu ima ekonomski rast, bolji životni standard bh. građana i cjelokupni imidž zemlje kod stranih investitora. Dobar je osjećaj znati da su naša vrhunska tehnološka rješenja imala ključnu ulogu u pokretanju inovacija i digitalnog napretka u BiH”, naglasila je Alma Klinac-Kurtagić.

Osim tehnološke podrške i predstavljanja svojih proizvoda i usluga, kao zvanični telekomunikacijski partner Telemach je u okviru nagradne igre posjetiteljima Vision Days konferencije osigurao nagrade u vrijednosti preko 3000 KM. Riječ je o tri biz3 paketa usluga u trajanju od 12 mjeseci, koji sadrže: internet 500/30 Mbps, fiksnu IP adresu, dvije telefonske linije, EON Premium TV paket i SSD hosting 20gb.

“Tri sretna dobitnika će imati priliku koristiti naše najnovije tehnologije i usluge posve besplatno godinu dana. Nadamo se da će na temelju njih doći do nekih novih ideja i inovacija u poslovanju, koje će imati pozitivan utjecaj na širu zajednicu”, istakla je Alma Klinac-Kurtagić.

Vision Days konferencija je prvi put na ove prostore uvela “case study” koncept događaja, što znači da su sva predavanja imala fokus na primjenjivim znanjima, konkretnim problemima i situacijama iz prakse najiskusnijih domaćih i inozemnih eskperata iz oblasti Securityja i DevOpsa. Stoga je veliko interesovanje za ovaj događaj bilo očekivano.

“Bogat program i respektabilni govornici učinili su prvo izdanje Vision Days konferencije izuzetno atraktivnim i nezaobilaznim događajem za IT branšu te svrstali Mostar na IT mapu regije. Sretni smo i zahvalni što nam je svoje povjerenje i podršku u organizaciji naše prve konferencije ukazala i liderska telekomunikacijska kompanija u našoj zemlji, Telemach BH. Pored brze i stabilne povezanosti i vrijednih nagrada, naš zvanični telekomunikacijski partner posjetiteljima je pružio priliku da osjete kako funkcionišu savremene tehnologije ove kompanije i kako ih mogu integrisati u svoje poslovanje te učiniti ga još uspješnijim”, kazao je Denis Mihić, Founder and IT Architect, DNS IT Consulting and Services, organizator Vision Days IT konferencije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno