Nogomet

Održana vanredna izborna Skupština ŽNK Čelik – Predsjednica Skupštine Aldina Selimović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog četvrtka, 29.11.2018.godine, u sali nogometnog saveza ZDK u Zenici, održana je vanredna izborna Skupština ŽNK Čelik sa sljedećim dnevnim redom:
1.Spas i opstanak kluba, 2.Izbor Upravnog tijela, 3.Ciljevi kluba u narednom periodu.
Skupštini su, uglavnom, prisustvovali roditelji i bivše igračice Čelika.

Na Skupštini je istaknuto da je Klub u 2018. godini najvećim djelom finansiran iz budžeta Grada i jednim dijelom iz Ministarstva za sport u Vladi kantona ZDK.
-Ipak, za održavanje jednog ženskog kolektiva u ligaškom takmičenju na nivou FBiH, kao i boljim rezultatima potrebna su mnogo veća sredstva i mi ćemo se potruditi ostvariti svoj cilj. Zenica je Grad sporta sa dobrom infrastrukturom za ženski nogomet i zato smatramo da nam je mjesto na najvišem rangu takmičenja, Premijer ligi BiH. Takođe navodimo da su nova gradska uprava Zenice i ministarstvo za sport ZDK poboljšao budžet za ženski nogomet i da to očekujemo u budućnosti na ćemu se zahvaljujemo -, ističu u ŽNK Čelik.
Klub ima dobre uslove za trenažne procese kao i za odigravanje utakmica. Potrebna su finansijska sredstva, te da se obezbjedi budžet za iste u iznosu cca 70. 000 hiljada KM. Uprava kluba je obavila razgovor i na sportske terene vratila bivše igračice i trenerice Puljić Arijanu i Džordić Džanu, a u 2019. educirati još mladih trenerica. Oko omasovljavanja podmlatka tj mlađih igračica biće angažovani Vahida Mujčinović i Ismet Osmančević-car .
Za Predsjednika skupštine kluba izabrana je Aldina Selimović, a zamjenik Džemaludin Kulalić, dok su u Upravni odbor izabrani Vahida Mujčinović, Rusmir Spahić i Mersudin Babić, koji će između sebe izabrati Predsjednika i zamjenika.

Cilj kluba je izboriti opstanak u prvoj ligi FBiH za sezonu 2018/2019, a da se već na ljeto 2019. godine organizuje i priprema za sezonu 2019/2020 i povratak u Premijer žensku ligu BiH. Obzirom da nema velikog interesovanja oko angažovanja ženskog nogometa i jedinog kluba na nivou Grada i Kantona, određeno je proljeće kao probu kolektiva koji će dati maksimum od sebe za bolju kordinaciju rada.
U nastavku Skupštine, između ostalog, je rečeno:
-Ono sto je uočljivo jeste i broj odlazaka mladih igračica u Njemačku sa kompletnim članovima porodice, a što je svakako i na taj način ekipa oslabljena. Trenutno klub ima potencijalnu ekipu i podmlađenu, ali tim djevojkama treba još dosta rada i utakmica kako bi sticale iskustvo i u konačnici da se formiraju kao igračice koje će braniti boje Čelika. Pozivamo sve mlade djevojke da se angažuju u raznim segmentima ovog kolektiva, jer na mlađima svijet ostaje. Napominjemo, takođe, da saradnja sa Zenicablogom, RTV Zenicom i drugim lokalnim medijima doprinose prezentaciji i popularizaciji kluba i ženskog nogometa i mi se zahvaljujemo i naravno dalje sarađujemo. U 2019 godini pokusat ćemo napraviti i oživjeti projekat turnirskog takmičenja između Osnovnih škola Grada Zenice, kantona ZDK i kluba i na taj način pružiti djevojčicama mogučnost u ispunjenju želja da zaigraju nogomet. Mislimo da mnoge djevojčice ne mogu ostvariti svoj dječiji san i obući dres ili kopačke i šutati loptu, jer u njihovim okolnim mjestima nema ženskih klubova, a i zajednica u njihovom okruženju je skeptična prema tom sportu i mi želimo rušiti te negativne barijere prema ženskom nogometu.
Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos u dosadašnjem radu i opstanku ženskog nogometa.
Pauza za ekipu prvog tima bit će do 25. januara 2019.godine, kada će trenerice već 26.januara imati prozivku za pripreme proljetnog dijela takmičenja-, istaknuto je.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno