Biznis

Održana tematska sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona 25.05.2023. godine održana je tematska sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona na temu iniciranja izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju, a u smislu obezbjeđenja prava na osnovno zdravstveno osiguranje za nezaposlene osobe na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja, čime bi se Službe za zapošljavanje rasteretile obaveze plaćanja zdrastvenog osiguranja nezaposlenih osoba.

Intencija ovakve inicijative je da se na ovaj način osigura da na evidenciji nezaposlenih osoba, budu evidentirani stvarni tražioci posla, budući da je veliki broj trenutno prijavljenih osoba na evidenciji nezaposlenih prijavljeno upravo radi ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje, a ne sa namjerom aktivnog traženja zaposlenja.

Konačan cilje pokrenute inicijative je da se obavezno zdravstveno osiguranje osigura i za one građane koji ne spadaju niti u jednu od skupina osiguranika definisanih Zakonom o zdravstvenom osiguranju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno