Zenica

Održana smotra službi zaštite i spašavanja Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana smotra službi zaštite i spašavanja Grada Zenice – U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Zenice je održana smotra službi zaštite i spašavanja Grada Zenice.

Smotra je organizovana povodom obilježavanja 13. oktobra – Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa.
U smotri su učestvovale sve službe zaštite i spašavanja Grada Zenice, kao i Samostalna služba za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom, za zaštitu i spašavanje od požara i za zaštitu i spašavanje sa visina.
Također, smotri se priključio i Crveni križ Grada Zenice.

Učesnike smotre pozdravio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je u izjavi za medije rekao kako Gradska uprava Zenice na sve načine želi opremiti sve službe zaštite i spašavanja potrebnom opremom.

“Zenica je četvrti grad u državi i mora imati spremne službe zaštite i spašavanja. Naše jedinice moraju imati najmoderniju opremu i sredstva za spašavanje. Velika finansijska sredstva ulažemo kako bi osigurali da naši građani imaju najbolju zaštitu ukoliko se pokaže potreba za reagovanje ovih službi”, istakao je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno