Nogomet

Održana Skupština NS ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog Kantona, održana je u prostorijama Saveza, saopćili su iz NSZDK. Delegati-predstavnici klubova iz ZE-DO kantona: Rudara iz Kaknja, Mladosti DK, zeničkog Rudara, TOŠK-a, Borca iz Jelaha, Krivaje, Gradine iz Doboj Juga, Tempo Sporta, Pobjede, Usore i drugih razmatrali su i usvojili izvještaj o radu Saveza, ali i stanju nogometnog sporta na području našeg kantona, kojeg je prezentirao predsjednik NS ZDK Muhamed Begagić.
Istaknuto je, pored ostalog, da je protekla 2014. godina bila je po mnogo čemu specifična kada je u pitanju rad Nogometnog saveza Zeničko-Dobojskog kantona.
-Uz dobru saradnju sa Federalnim i Nogometnim savezom BiH, kako je naglasio u svom izlaganju Muhamed Begagić, predsjednik saveza, kantonalni savez je imao veliki udjel u promociji nogometa i odlasku BH selekcije na Svjetsko prvenstvu u Brazilu.
Katastrofalne poplave oštetile su sedam nogometnih terena na području kantona i načinile ukupnu šetu od 406.000 KM. Uz pomoć UEFE, FIFE, NFS BIH i NSFBiH obezbjeđena su sredstva od 217.000 KM za saniranje šteta. U protekloj godini formirano je devet novih klubova pet u Visokom, dva u Zenici, te po jedan u Kaknju i Žepču- kazao je Begagić.
Delegati skupštine verifikovali su mandat za dva nova člana, a to su Vahida Mujčinović i Edin Delić.
Za novog predsjednika Disciplinske komsije imenovan je Emir Delić iz Zenice.
U 2015. godini najvažnije aktivnosti saveza biće omasovljenje Kantonalne lige, saniranje šteta na sportskoj infrastrukturi, uvođenje sistema akreditovanja za službena lica na Kantonalnoj i omladinskim ligama, kao i omasovljenje ženskog nogometa.
Skupština je usvojila Izvještaj o poslovanju Saveza za 2014. godinu i Plan prihoda i rashoda za 2015 godinu. Proteklu godinu NS ZDK je završio pozitivno a plan prihoda za 2015. godinu je 145.000 KM.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno