Politika

Održana sjednica SDP ZDK: “Podržavamo sankcije Vladi ZDK, ali nikako građanima našeg kantona”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana sjednica SDP ZDK: “Podržavamo sankcije Vladi ZDK, ali nikako građanima našeg kantona”- Pored aktuelne političke situacije, Izvještaja o radu Kluba SDP BiH u Skupštini ZDK, KO SDP BiH ZDK je jednoglasno uz određene zaključke usvojio Izvještaje o provedenim izbornim aktivnostima u lokalnim organizacijama konstatujući da je KO SDP BiH ZDK ostvarila evidentan rast i da je kao takva pokazala da je partija cijelog kantona, svih građanki i građana.

Sveprisutnost KO SDP BiH ZDK je dovelo do logičnog zaključka da je naša organizacija jedina infrastrukturno, logistički i kadrovski spremna da se suprostavi koruptivnom sistemu, problemima, apatiji i drugim izazovima koje je kreirala aktuelna Vlada ZDK.

Usvojeni operativni plan aktivnosti lokalnih organizacija kao i KO SDP BiH ZDK, kadrovska jačanja, temeljita reevidencija članstva i čitav niz drugih aktivnosti pred nama su istinska garancija okupljanja progresivnih snaga oko SDP BiH u Zeničko – dobojskom kantonu kao jedinom relevantnom političkom faktoru i alternativi vladajućim – porodičnim i privatnim političkim opcijama.

Usljed nezapamćenog koruptivnog skandala koji potresa Vladu ZDK, a kojeg je osudila kompletna bh javnost, EU I svjetska diplomatija u našoj domovini, SDP ZDK je na sinoć održanoj sjednici još jednom izrazio bezrezervnu spremnost da stane u zaštitu građanki i građana:” Pozivamo sve relevantne međunarodne institucije da se prekid partnerstva  i eventualne sankcije ne reflektuje na građane nego na porodičnu Vladu ZDK jer su i sami građani zapravo taoci istog koruptivnog režima sa kojim se decenijama bore”.

KO SDP BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno