Zenica

Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 27. decembra 2021. godine, u Zenici je održana 14. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, rukovodioci službi Muftijstva i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, razmatrana su pitanja mektebske pouke i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2021/2022. godini, plan rada Muftijstva zeničkog za 2022. godinu, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da se pouka u mektebima i nastava na Islamskoj vjeronauci odvija bez većih poteškoća i u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama. Također, Savjet je usvojio jedinstven termin zimskog raspusta koji će trajati od 01. do 14. januara 2022. godine. Utvrđeni su termini održavanja takmičenja polaznika mektebske pouke na nivou medžlisa i nivou Muftijstva, kao i termini takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno