Info

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja – U četvrtak 13. juna 2019. godine u Zenici je održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrani su i usvojeni izvještaji o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, razmatrana su pitanja u vezi sa mektebskom nastavom i Islamskom vjeronaukom, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sadržajem i obimom ramazanskih aktivnosti koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa predviđenim planom Rijaseta, Muftiluka i medžlisa. Posebne čestitke i zahvalnost iskazane su na rezultatima postignutim u akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra u Bejtu-l-mal.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem