Nogomet

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora NSZDK- Podrška razvoju infrastrukture omladinskog nogometa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora NSZDK- Podrška razvoju infrastrukture omladinskog nogometa  – Održana je redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog Kantona pod predsjedavanjem predsjednika Muhameda Begagića.

Uokviru sjednice, pored ostalog, bila je i informacija o realizaciji projekta „Razvoj insfrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu“.

Projekat vrijedan 460.000 KM će posredstvom UEFE i FIFE, realizovati Nogometni7Fudbalski savez BiH, u saradnji sa kantonalnim- županijskim savezima i biće realizovan u dvije faze. Nogometni savez će uložiti 260.000 KM, dok su lokalne zajednice koje apliciraju dužne uložiti oko 200.000 KM. Rok za apliciranje je istekao 5. decembra i do kraja godine biće poznata imena općina i gradova koji su dobili sredstva. Aplicirati su mogli svi koji na području općine ili grada imaju registrovan klub sa omladinskim selekcijama i koji se nalaze u trenažnom i takmičarskom procesu. Takođe potrebno je da obezbjede lokaciju, to jest teren na kojem će se vršiti ulaganja, objavio je Zenicainfo.ba.

Tim povodom, Safija Mahmić, generalni sekretar Nogometnog saveza ZDK, je izjavila:

– Ovaj projekat je od velike važnosti za razvoj omladinskog nogometa/fudbala. U svim gradskim sredinama su do sada uložena djelimična ulaganja od klubova ili lokalne zajednice. Ovo je dobra prilika da klubovi obezjede kvalitetne terene dimenzija 100×64 m na kojima bi radili svi klubovi. Time bi se šira društvena zajednica mogla posvetiti kvalitetnijem radu sa omladinskim selekcijama-.

Inače, iz Zeničko-dobojskog kantona aplikacije su predali Kakanj i Žepče. Nogometni/fudbalski savez BIH u sklopu započetog projekta planira izgraditi 15 nogometnih terena u cijeloj BiH.

E.Imamović

Foto NSZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno