Nogomet

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza ZDK – U prostorijama NS ZDK u Zenici održana je 22.redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog Kantona, kojom je predsjedavao predsjednik Muhamed Begagić.

Iz dnevnog reda od 7 tačaka izdvajamo nekoliko najvažnijih Odluka.

Komisija za takmičenje usvojila je inicijativu za formiranje novog takmičenja Pjetlića  i Cicibana (dječaci i djevojčice starosne dobi od 7 do 10 godina). U cilju promocije nogometa u narednoj sezoni će se organizovati  turnir  u periodu oktobar-novembar kao pilot projekat, a naredne godine redovno takmičenje za Pjetliće i Cicibane. Igralo bi se u dvorani, a ekipe bi bile grupisane po općinama kako slijedi: Visoko-Kakanj, Zenica, Maglaj-Žepče i Tešanj. Prema prijedlogu učestvovalo bi ukupno 27 klubova ZDK.

Usvojena je i odluka o obaveznom snimanju utakmica kantonalne lige za narednu sezonu, s tim da će NS ZDK participirati sa 50 % troškova snimanja.

Po zahtjevima klubova, Izvršni odbor je odobrio finansijsku pomoć od 1000 KM za klubove: Krivaja, Nemila, Novi Šeher, Pobjeda i Proleter. Upućen je prijedlog višim nivoima da se obezbjedi dodatna pomoć Novom Šeheru i Proleteru, čiji su tereni uništeni u posljednjim poplavama.

Izdvajamo i prijem u članstvo NS ZDK nogometni klub Sporting iz Zenice, koji će sa omladinskim selekcijama učestvovati u takmičenju.

Pored naprijed navedenih odluka još su razmatrane i usvojene sljedeće odluke:

Zapisnik sa 21. sjednice Izvršnog odbora

Informacija sa održanih sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH i NS F BiH

Informacija o takmičenju i suđenju Kantonalne i omladinskih liga NSZDK

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno