Politika

Održana radna/svečana sjednica Predsjedništva i KO SDP BiH ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana radna/svečana sjednica Predsjedništva i KO SDP BiH ZDK – U četvrtak, 28.12.2017.godine u Zenici je održana RADNO/SVEČANA sjednica Predsjedništva i KO SDP BiH ZDK, kojoj su pored članova KO SDP BiH ZDK prisustvovali članovi GO SDP BiH sa područja ZDK, članovi NO KO SDP BiH ZDK, te zastupnici SDP BiH ZDK svih nivoa zakonodavne vlasti.

Pored uobičajenih tačaka dnevnog reda, zapisnika, informacije o aktivnostima organa KO SDP BiH ZDK između dvije sjednice, informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, sa posebnim osvrtom na ZDK, Kantonalni odbor SDP BiH ZDK donio je niz odluka i zaključaka.

Donesena je odluku o raspuštanju KO Foruma mladih SDP BiH ZDK, te odluka o imenovanju Purić Samira iz Zenice za povjerenika KO FOM SDP BiH ZDK. Imenovana je i radna grupa u sastavu: Begović Adnan iz Zenice, Begić Ahmed iz Kaknja i Hodžić Enes iz Tešnja, koja ima zadatak da Kantonalnom odboru dostavi prijedlog članova Savjeta za zdravstvo KO SDP BiH ZDK, koji će biti imenovan na narednoj sjednici KO SDP BiH ZDK.

Sumirani su rezultati rada organa KO SDP BiH ZDK, interesnih oblika organizovanja, Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK u toku 2017 godine, te ukratko prezentiran plan aktivnosti za I kvartal 2018. godine. Zaključeno je da je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti na izvještavanju o radu i rezultatima rada organa OO SDP BiH i KO SDP BiH ZDK, vijećnika i zastupnika, te sve značajnije objave dijeliti putem društvenih mreža, posebno fb članova organa i aktivista, kako bi iste bile dostupne što većem broju članova, simpatizera i građana.

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK dao je punu podršku u radu Kuba zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK, koji su u proteklom periodu uputili niz inicijativa i prijedloga.

Nakon radnog dijela sjednice upriličeno je novogodišnje druženje članova KO SDP BiH ZDK.

KO SDP BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno