Zenica

Održana radionica LER-a

Održana radionica LER-a
Održana radionica LER-a
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana radionica LER-a- U okviru zajedničkog Programa Evropske Unije i Njemačke vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal, u prostorijama Impulsnog kreativnog centra (ICC) ZEDA Zenica održana je radionica na temu „Organizacijski aranžman za instituciju lokalnog ekonomskog razvoja (LER) I”.

Fokus radionice je bio na upoznavanju s dobrim praksama iz BiH i zemalja OECD-a u vezi s uobičajenim ulogama i zadacima institucije koja se na lokalnom nivou bavi ekonomskim razvojem. Predavač je bio Nedim Sinanović, menadžer komponente. Na radionici su predstavljeni praktični primjeri koji se mogu uporediti sa sadašnjim pristupom u lokalnoj zajednici nakon čega je razgovarano o mogućnostima za unapređenje kapaciteta, što je i suština saradnje s Programom. Na samom početku učesnike radionice pozdravio je gradonačelnik Fuad Kasumović i zaželio uspješan rad. Kazao je, između ostalog, da će napraviti pogodan ambijent u lokalnoj samoupravi za buduće i sadašnje investitore, privrednike i one koji pokreću biznis, kako bi im olakšali i skratili procedure od registracje do potrebnih dozvola.

Radionici su prisustvovali uposlenici Gradske uprave koji se bave problematikom ukupnog integrisanog razvoja, kao i oni koji se bave ekonomskim razvojem.

EU ProLocal ima za cilj da doprinese dinamičnijem ekonomskom i socijalnom razvoju u Bosni i Hercegovini jačanjem konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Zenica je među 20 odabranih općina i gradova koji su partneri u projektu.

Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH ima ukupnu vrijednost 13 miliona eura.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno