Zenica

Održana prezentacija stipendija za postdiplomske studije u Turskoj za studente UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TUMED BiH održao prezentaciju stipendija za postdiplomske studije u Turskoj za studente UNZE- Bosanskohercegovačka asocijacija alumnija univerziteta u Turskoj (TUMED BiH) u saradnji sa Direkcijom za Turke u inostranstvu i srodne oblasti, a uz podršku Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici, jučer je u prostorijama Univerziteta u Zenici, održala prezentaciju stipendija za postdiplomske studije na univerzitetima u Turskoj za studente Univerziteta u Zenici.

Ispred Bosanskohercegovačka asocijacije alumnija univerziteta u Turskoj prezentaciju su održali Dino Softić, predsjednik Asocijacije, diplomirani politolog i alumnista Fakulteta političkih nauka Siyasal Univerziteta u Ankari i Lejla Zilić-Čurić, članica Asocijacije, magistrica prava i alumnistica Pravnog fakuleta Marmara Univerziteta u Istanbulu.

U okviru prezentacije studenti su dobili detaljnije informacije o postdiplomskim stipendijskim programima Republike Turske za inostrane studente i načinu apliciranja za stipendije i aplikacionom procesu koji je trenutno u toku.

Studenti koji su zainteresirani za stipendijski program Republike Turske a koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjoj prezentaciji, za više informacija mogu da se obrate TUMED-u na mail adresu: [email protected].

Za detaljnije informacije o stipendijskim programima kao i aplikacionom procesu posjetite stranicu https://www.turkiyeburslari.gov.tr/.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno