Biznis

Održana prezentacija Programa podrške razvoju preduzetništva kroz YEP inkubator poslovnih ideja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana prezentacija Programa podrške razvoju preduzetništva kroz YEP inkubator poslovnih ideja – U Velikoj sali Grada Zenica u organizaciji Investicijske fondacije „Impakt“ i Grada Zenica održana je Informativna radionica o programu podrške razvoju preduzetništva kroz YEP inkubator poslovnih ideja.

Cilj radionice bio je predstaviti učesnicima osnovne informacije o koracima, uslovima i načinima korištenja podrške u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja.

Tokom radionice analizirano je pokretanje poslovne ideje, zatim prilike i resursi podrške koji stoje na raspolaganju preduzetnicima Grada Zenica, kao i uspješne priče učesnika ranijeg programa.

Također učesnici radionice su upoznati o aktuelnim djelatnostima i potrebama na području Grada Zenica, kao i oblicima registracije poslovnih poduhvata te pogodnostima registracije na nivou Grada.

Na službenoj internet stranici Grada Zenica 22. juna tekuće godine objavljen je Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja.

Kroz YEP inkubator poslovnih ideja učesnicima će biti osigurana preduzetnička obuka, priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja, dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM te stručna i mentorska podrška u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja moguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta i/ili realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.) start up biznisa ne starijih od 12 mjeseci.

Prihvatljivi oblici poslovnog poduhvata su: privredno društvo uz obavezu zapošljavanja zaposlenika, obrt i srodna djelatnost i druge djelatnosti kao osnovna ili dodatna djelatnost, udruženje i/ili zadruga koji posluju prema principima socijalnog preduzetništva  uz obavezu zaposlenja jednog zaposlenika.

Dopunske djelatnosti nisu prihvatljive izuzev u slučaju da realizacija poslovne ideje podrazumijeva prelazak u osnovnu i/ili dodatnu djelatnost.

Na javni poziv prijaviti se mogu zainteresovane osobe s područja Grada Zenica, a bespovratna finansijska sredstva dobit će pet aplikanata čije poslovne ideje budu ocijenjene kao najbolje.

Prijave za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja je moguće predati u pismenoj i online formi do 24. jula ove godine.

Za realizaciju Programa podrške razvoju preduzetništva Grad Zenica osigurao je sredstva u iznosu od 15.000,00 KM, dok će Investicijska fondacija IMPAKT sufinansirati Program sredstvima u iznosu od 25.000,00 KM.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno