Zabava

Održana premijera filma “Efekat Leptira”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragi prijatelji, Veliko nam je zadovoljstvo da sa vama podijelimo utiske sa sinoćnje premijere filma „EFEKAT LEPTIRA“ na kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti i influenseri održano je uz pomoć naših partnera i domaćina u kinu Novi Grad Sarajevo.

U predvorju kina vladala je fantastična atmosfera, a pozitivne vibracije i osmjesi mogli su se primjetiti kod svih prisutnih. Tokom projekcije filma, orio se smijeh, ali vladala je i napetost jer priča o trojici hrabrih ratnih drugara i neobična pljačka banke, sa dozom humora, napetosti i neočekivanih obrta te situacije kroz koje su prolazili naši glavni likovi upravo će publiku i dovesti do pomiješanih osjećanja.

Nakon projekcije filma publici su predstavljeni režiser, produkcija i protagonisti filma što je ispraćeno velikim aplauzom, a u lobiju su se mogli čuti samo pozitivni komentari gledalaca, te da će film preporučiti svojim prijateljima.

Ovu prvu bh. akcionu dramu od DANAS možete pogledati u sljedećim kinima:

Cineplexx Sarajevo, CineStar Sarajevo, Kino Novi Grad Sarajevo, CineStar Mostar, Cineplexx Plaza Mostar, CineStar Tuzla, Cineplexx Palas Banja Luka, CineStar Banja Luka, CineStar Zenica, CineStar Prijedor, CineStar Bihać, Dom omladine Zvornik i gradovima “Mreže nezavisnih kino prikazivača”: Žepče, Tešanj, Gradačac, Tomislavgrad, Posušje, Kakanj, Goražde, Maglaj, Novi Travnik, Ilijaš i Cazin.

O FILMU:

Od reditelja i scenariste Admira Buljugića koji je ogromnu pažnju BiH javnosti privukao svojim prvim dugometražnim igranim filmom „Reket“ , dolazi nam prva BiH akciona drama „Efekat leptira”, priča koja će vam kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.

Glumac Dino Glavan se sastaje sa Rikijem i Benjaminom, svojim starim prijateljima koje nije vidio već dugi niz godina, od kojih saznaje da Lela, žena njihovog preminulog prijatelja Mirze, odnedavno živi kod njenih roditelja, pošto je Abakus Invest banka koja je imala imala hipoteku nad porodičnom kućom u kojoj je Lela živjela sa svojom kćerkom i bolesnim svekrom, oduzela njihovu kuću jer nakon što je ostala bez zaposlenja, Lela nije mogla da plaća mjesečne rate za kredit. Riki obavještava Dinu da su on i Benjamin odlučili da opljačkaju Abakus Invest banku i da sa opljačkanim novcem iz banke otkupe kuću koju banka namjerava prodati putem javne licitacije. Pozivajući se na prijateljstvo i na njihovu obavezu da pomognu porodici njihovog dragog prijatelja, Riki i Benjamin zahtjevaju od Dine da se i on uključi u akciju, te konkretno pomogne u realizaciji plana pljačke banke tako što će iz Narodnog pozorišta u kojem je Dino zaposlen, dobaviti nekoliko umjetnih perika, brada i brkova, koje bi Rikiju i Benjaminu poslužile da se bolje kamufliraju tokom pljačke banke. Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja od strane Rikija i Benjamina, Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne.

Glavne uloge u filmu tumače: Mirvad Kurić iz Sarajeva, Damir Mahmutović iz Tuzle i Saša Oručević iz Mostara; dok se u ostalim ulogama pojavljuju: Josip Pejaković, Mediha Musliović, Mirza Mušija, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić i drugi.

Trailer filma na linku:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno