Info

Održana omladinska tribina u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica u petak 27. februara 2015. godine, u Ensar džamiji u Zenici, održana je Omladinska tribina.
Omladinskoj tribini prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice, a gost predavač na tribini bio je prof. dr. Enes ef. Ljevaković, muftija sarajevski.

Nakon uvodnog obraćanja imama Ensar džamije hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarevića prisutnim vjernicima obratio se prof. dr. Enes ef. Ljevaković, na temu: ”Autoritet, tekst i kontekstualnost”.

U veoma zanimljivom predavanju, muftija sarajevski, između ostalog, istakao je da je srednji put primjenjiv u svim vremenima i prostorima i u svim oblastima ljudskog života, u vjerovanju, ibadetu, etici, međusobnim postupcima i najrazličitijim ljudskim relacijama. Muftija je, također, istakao važnost čuvanja individualnog i institucionalnog autoriteta.

Muftija zenički čestitao je Dan nezavisnosti BiH, zahvalio se predavaču na lijepom predavanju, a glavnom imamu na dobroj organizaciji omladinske tribine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno