Info

Održana obuka za nove povjerenike nadzora rada za opće dobro na slobodi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana obuka za nove povjerenike nadzora rada za opće dobro na slobodi – U Ministarstvu za pravosuđe i u pravu Zeničko-dobojskog kantona održana je obuka za devet novih povjerenike u procesu nadzora nad izvršavanjem alternativne krivične sankcije za rad za opće dobro na slobodi. Ova alternativna krivična sankcija u ZDK-u se primjenjuje od 2014. godine.

“Rezultati su zadovoljavajući, a oni direktno ovise od broja donesenih sudskih presuda. U javnim preduzećima i ustanovama te pravnim subjektima sa kojima imamo ugovor, kaznu svake godine izdrži između 10 i 20 osuđenika iz cijelog kantona”, kazao je ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić.

Osnovna uloga povjerenika, koji su zaposlenici ovih preduzeća, jeste da budu premosnica između osuđenih osoba na izdržavanju kazne i reosornog ministarstva, zbog čega se kontinuirano vrši njihova edukacija. Ovo ministarstvo ima zaključen ugovor sa oko 20 subjekata iz svih općina, izuzev općine Usora gdje do sada nije niti bilo zahtjeva za korištenje ove alternativne krivične sankcije.

Ministar Nikolić ovom prilikom je uručio zahvalnice predstavnicima JP “Vodovod i kabalizacija” Zenica, “ALBA” Zenica i JP Šumsko privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona, u kojima je izvršen najveći broj sankcija rad za opće dobro na slobodi.

Press-služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno