Nogomet

Održana konstituirajuća Skupština NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština je započela minutom šutnje i učenjem Fatihe povodom smrti Husejina Smajlovića, gradonačelnika Grada Zenice.
U radnom predsjedništvu bili su Damir Bradarac, vd. predsjednika Skupštine, te Taib Spahić i Munib Isaković. Delegati su, na početku, usvojili i Poslovnik o radu Skupštine kluba.

Ovoj konstituirajućoj Skupštini su prisustvovala 33 od 40 delegata. Oni su izabrani na mandatni period 2016.-2020.godina. Tajnim glasanjem izabran je novi predsjednik Skupštine, a to je Damir Bradarac, koji je dobio 31 glas od 33 glasača-delegata. Izabran je na četverogodišnji mandat, a Bradarac je bivši igrač i trener ovog kluba, te član Veterana NK Čelik.

Za zamjenika predsjednika Skupštine izabran je, aklamacijom, Taib Spahić. Na prijedlog predsjednika Skupštine, članovi Skupštine su birali v.d. predsjednika kluba. Jednoglasno je za novog v.d. predsjednika kluba izabran Bruno Bojić, iz Kaknja, inače predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, pored ostalog.

U narednih deset dana će se znati novi saziv Upravnog odbora.

U Nadzorni odbor imenovani su Edin Skejić, Osman Sirčo, Šefko Adilović, Derviš Šišić i Harun Šestić. Članovima Skupštine obratio se i Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koji je delegate upoznao sa svojom biografijom, te rekao da je počašćen pozivom na Skupštinu i činjenicom da je mandatar za predsjednika NK Čelik.

Skupština je dala saglasnost izabranom predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine, Bradarcu i Spahiću da do imenovanja novog Upravnog odbora, vrše hitne poslove Upravnog odbora. Osim njih dvojice, klubom će u narednih 10-ak dana, do prve sjednice Skupštine, upravljati odnosno sa igračima pregovarati i druge poslove od značaja za funkcionisanje Čelika vršiti i kako je rečeno, vršitelj dužnosti mandatara Bruno Bojić, te članovi Nadzornog odbora, a najduže do izbora mandatara.

Ispred navijača Skupštini se obratio Vladan Popović, jedan od vođa „Robijaša” koji je podsjetio da navijači traže transparentnost i zagovaraju promjenu Statuta NK Čelik, te je konkretno pitao v.d. mandatara Bojića, hoće li ostati pri stavu kojeg je ranije iznio njemu i predstavnicima „Robijaša” da neće biti predsjednik ako nema podršku navijača.

Danas su izabrane i sljedeće komisije: Disciplinska, apelaciona, kandidaciona, verifikaciona, komisija za propise, komisija za izradu zaključaka.

Sjednica je završena uz obećanje da će vrlo brzo biti održana nova na kojoj bi Čelik trebao dobiti novog predsjednika i Upravni odbor. Delegatima je sigerisano da ako imaju i druge prijedloge za mandatara da ih dostave, pa mogućnosti da ti kandidati prisustvuju sjednici.
Kod ulaza u službene prostorije NK Čelik, prije Skupštine, zakačen je bio transparent sa sljedećim tekstom: NOVI STATUT, NE NOVI PIJUNI.

E.Imamović za Zenicablog

 

Uskoro opširnije!
E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno