Ostali sportovi

Održana je Osnivačka Skupština karate saveza ZE-DO kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 1. oktobra 2017. godine u Žepču održana je Osnivačka Skupština karate saveza ZE-DO kantona kojoj su prisustvovali predstavnici 13 klubova sa pravom glasa i to:

KK „Viktorija” Žepče

KK „Tešanj” Tešanj

KBY „KYUSHO” Zenica

KK „Alfa“ Zenica

KK „Perfekt“ Zenica

KK „Doboj-Jug“ Doboj Jug

KK „Usora“ Usora

KK „Mersad Kurtalić“ Zavidovići

KK „Niko“ Zenica

KK „Unija“ Tešanj

KK „Internacional“ Zenica

KK „Empi“ Maglaj

KK „Gazija“ Žepče

Za  sve ostale klubove sa područja ZE-DO kantona koji nisu prisustvovali Osnivačkoj Skupštini, ostavljena je mogućnost priključenja savezu. Vrijedi istaći da je naš kanton zadnji  u Federaciji BiH koji je formirao kantonalni savez, te da su u drugim kantona odavno završene aktivnosti oko formiranja karate saveza. Za predsjednika Skupštine izabran je Anto Jurašić. U Upravni odbor izabrani su Arnel Kalušić (predsjednik UO),Franc Jakić, Luka Šimunović, Irma Fetić i Ismir Salkičević. Sekretar saveza je Dževad Begić.

Aktivnosti oko registracije, izrade akata i prateće dokumentacije rješavat će se u hodu. Ovaj korak trebao bi biti samo zaokruživanje plodnog i uspješnog rada klubova koji egzistiraju u okviru kantona.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno