Zenica

Održana javna tribina “Dva stabla nisu šuma”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici održana Javna tribina simboličnog naziva “Dva stabla nisu šuma!” kojom smo otvorili javnu raspravu o problemima korupcije i zloupotrebe šumskih resursa, kao i o mehanizmima za suzbijanje ilegalnih aktivnosti i zaštitu vrijednih šuma na području Grada Zenice.

“Bilo je izuzetno zadovoljstvo vidjeti da su prisustvovali i brojni autoriteti iz različitih oblasti koji su pružili dragocjeni doprinos jako zanimljivoj raspravi. Na tribini su istaknute brojne inicijative i ideje za rješavanje ovog kompleksnog problema, uključujući poboljšanje zakonodavstva, jačanje nadzora nad šumskim resursima, promociju novih načina gospodarenja šumama, i poticanje transparentnosti u ovom sektoru. Radujemo se nastavku javne rasprave koja bi trebala rezultirati pokretanjem procedure za proglašenje parka prirode Babino-Tvrtkovac, kako je i predviđeno Prostornim planom Grada Zenice” naveli su učesnici tribine.

Javnu tribinu “Dva stabla nisu šuma” je organiziralo UG Fojničani Maglaj u partnerstvu s Eko forum Zenica i Eko Tvrtkovac Zenica.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno