Zenica

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je na svojoj 43. sjednici prihvatila Nact zakona o visokom obrazovanju i isti uputila u javnu raspravu.

U skladu sa Zaključkom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u skladu sa Planom javne rasprave o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, danas je u Amfiteatru Metalurško-tehnološkog fakulteta održana javna rasprava. Javnoj raspravi su prisustvovali Rektor, prorektori, Predsjedavajuća i članovi Senata, te nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta u Zenici, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

O primjedbama i prijedlozima iznesenim na današnjoj javnoj raspravi bit će sačinjen zapisnik koji će potom biti dostavljen predlagaču Nacrta radi daljnjeg postupanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno