Nogomet

Održana izvještajna sjednica Skupštine NSZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana izvještajna sjednica Skupštine NSZDK- Jučer je u hotelu “Zenica” održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Pod predsjedavanjem novog predsjednika Murisa Jabandžića, na Dnevnom redu bilo je ukupno pet tačaka.

Vrijedi istaći da je svih 27 delegata prisustvovalo Skupštini što je svakako za pohvalu i dobar znak da sadašnji ljudi u NSZDK žele krenuti krupnim koracima prema naprijed.

Pored izbora radnih tijela Skupštine, te usvajanju zapisnika s prethodne Skupštine, birao se i dopredsjednik NSZDK, te se raspravljalo i o Izvještaju o radu Saveza, odnosno prihodima i rashodima za prošlu godinu, te Planu aktivnosti, te prihodima i rashodima NSZDK za 2021. godinu.

U konkurenciji za dopredsjednika NSZDK bila su dva imena i to Tarik Hadžimahmutović, te Stipo Slišković. Glasanjem delegata odlučeno je da se za dopredsjednika izabere Stipo Slišković iz Žepča.

Predsjednik NSZDK obratio se delegatima, te ukratko predstavio plan aktivnosti za naredni period, s posebnim fokusom na omladinski nogomet.

“Naše težište i fokus mora da bude na omladinskim selekcijama u ovom kantonu. Moramo napraviti povoljnu atmosferu, poboljšati uslove, a već smo napravili i prvi potez, te smo klubovima u Kantonalnoj ligi uplatili po 1000 KM na ime pomoći, jer znamo da su uslijed pandemije mnogi klubovi uskraćeni za prihode od ulaznica, a i interes sponzora je manji nego prije.  Mi ćemo raditi sistemski, a plan nam je i da izmijenimo Statut, odnosno druge akte u narednom periodu. Ne želim da se vraćam u prošlost nego želim da gledam u budućnost i da radimo i pomažemo kako Savez klubovima, tako i obratno”, istakao je Muris Jabandžić.

Predsjednik Komisije za medije NSZDK Dino Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno