Politika

Održana Izborna skupština Kantonalne organizacije BPS – Sefer Halilović za Zeničko-dobojski kanton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana Izborna skupština Kantonalne organizacije BPS – Sefer Halilović za Zeničko-dobojski kanton – U srijedu, 20.06.2018.godine u sali gradskog Vijeća grada Zenica, održana je Izborna skupština Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za zeničko-dobojski kanton.

Izbornoj Skupštini je prisustvovalo 80 od pozvanih 101 delegata.

U skladu sa Statutom BPS -Sefer Halilović i utvrđenim kriterijima i pravilima  GOBPS -Sefer Halilović Zenica i sve OOBPS-Sefer Halilović  sa poručja zeničko-dobojskog kantona su imale priliku da predlažu kandidate za organe i tijela Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović iz reda članova BPS -Sefer Halilović.  Na osnovu utvrđenih prijedloga izabrano je radno predsjedništvo kojim je predsjedavao Čandić Mustafa , aktuelni sekretar GOBPS -Sefer Halilović Zenica.

Delegati Izborne skupštine su većinom glasova  , sa jednim glasom protiv i ostalim “za” od ukupnog broja prisutnih delegata, za predsjednika Kantonalne organizacije izabrala mr. Mehmeda Rahmanovića, prof. iz Zenice, koji je bio i jedini kandidat za ovu dužnost.

Nakon toga delegati skupštine su  jednoglasno  usvojili sastav Kantonalnog odbora Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za područje Zeničko -dobojskog kantona, koji broji 51 člana.

Potom je izabran Izvršni odbor Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za područje Zeničko-dobojskog kantona.

Novoizabrani kantonalni odbor Kantonalne organizacije je izabrao i tri podperedsjednika Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za područje zeničko-dobojskog kantona . Za podpredsjednike su izabrani : 1.Sokolović Adis iz Kaknja 2. Fatić Mirnes iz Visokog i 3. Halilčević Mirsad  iz Zavidovića.

Za sekretara Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za zeničko-dobojski kanton , večinom glasova , sa jednim glasom protiv i ostalim ” za” od ukupnog broja prisutnih delegata  izabran je Čandić Musafa iz Zenice koji je dobio podršku od 5 organizacija BPS – Sefer Halilović u  procesu kandidovanja.

Za blagajnika je  jednoglasno izabrana Pivić Kornijela iz Zenice .

Nakon izbora delegatima i svim prisutnima se obratio i zahvalio novizabrani predssjednik Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović za područje zeničko-dobojskog kantona.

Skupu su se obratili : Delić Senad član Gradskog odbora BPS -Sefer Haliloivć Zenica, predsjednici OOBPS -Sefer Halilović : Breza ( Arif Sirotanocić – Siki), Kakanj  ( Brkić Edin), Visoko (Šećo Nermin) i predstavnik BPS-a Vareš ( Kevrić Džemo).

Na kraju , skupu se obratio predsjednik BPS-a , general i prvi komandant Armije BiH Sefer Halilović.

Izbornoj skupštini su bili prisutni i gosti iz Sarajeva, Novog Grada, Novog Travnika i Bugojna.

Kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno