Politika

Održana Izborna skupština AM SDA Zenica: dr. Malik Ejubović izabran za Predsjednika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Održana Izborna skupština AM SDA Zenica: dr. Malik Ejubović izabran za Predsjednika – Danas je u Velikoj sali Grada Zenica održana Izborna skupština Asocijacije mladih SDA Zenica. Izbornoj skupštini prisustvovalo je 120 delegata sa cijelog područja Grada Zenica, a jednoglasnom odlukom povjerenje da predstavlja AM SDA Zenica u naredne četiri godine dobio je dr Malik Ejubović.
U svom govoru nakon izbora dr Ejubović je poručio da se zahvaljuje na ukazanom povjerenju i ukratko predstavio svoj plan budućeg rada: „Asocijacija mora postati mjesto koje će odgajati buduće lidere, ne samo u političkom, nego i stručnom, organizacionom, naučnom i svakom drugom pogledu. Djelovat ćemo tako da Asocijacija postane prepoznatljiv dio unutar naše stranke SDA. Kada to kažem ne mislim nikako na neko frakcionaško djelovanje, nego na to da mladost naše Asocijacije sa svojim potencijalom, energijom i idejama koje posjeduju mladi ljudi, bude pokretač i rasadnik novih, pozitivnih procesa, čime će doprinijeti ukupnom kvalitetnijem djelovanju SDA.“
Prisutnim delegatima i gostima se obratio i predsjednik GO SDA Zenica prof.dr. Nezir Pivić koji je čestitao izabranom rukovodstvu i zaželio puno uspjeha i sreće u daljem radu i dao punu podršku svakom pozitivnom projektu i ideji koja bude došla iz Asocijacije mladih. Pored prof. Pivića prisutnima se obratio i doc.dr. Sedad Dedić, član Predsjedništva SDA BiH koji je kazao da je Asocijacija mladih SDA Zenica jedna od tri najuspješnije Asocijacije u BiH i da taj trend treba i nastaviti. Nakon doc. Dedića, kratko se obratila i potpredsjednica SDA ZDK prof. dr Belma Pojskić koja je kazala da vjeruje da će AM SDA Zenica postati najuspješnija omladinska politička sekcija u državi.
Pored predsjednika AM SDA Zenica izabrano je još i šest potpredsjednika: Krehmić Zerina, Hasić Berina, Spahić Meliha, Žuna Emrah, Karan Tarik i Baručija Amir. Osim navedenih izabrano je 18 članova Izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA Zenica, kao i utvrđeni prijedlozi za kandidature za Asocijaciju mladih SDA ZDK. Kao prijedlog za predsjednika izabran je Vedad Jusić, a potpredsjednika Emrah Žuna.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno