Politika

Održana interaktivna radionica “Kako uspješno napisati EU projekat” u organizaciji AM SDA ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana interaktivna radionica “Kako uspješno napisati EU projekat” u organizaciji AM SDA ZDK

U subotu 10.02.2018. godine u prostorijima Stranke demokratske akcije u Zenici, u organizaciji Asocijacije mladih SDA Zeničko-dobojskog kantona i Tima za projekte AM SDA BiH održana je interaktivna edukacija “Kako uspješno napisati EU projekat”. U ime organizatora edukacije, u uvodnom obraćanju, dr.sci. Sedad Dedić, predsjednik Povjereništva AM SDA ZDK, se obratio pristunima naglasivši važnost unapređenja kompetencija i aktivizma mladih u svim sferama društva, te benefitima koje današnja edukacija nosi. Edukatori interkativne radionice su bili Edin Bjelopoljak, predsjednik Tima za projekte AM SDA BiH i Alem Zekić, član Tima za projekte AM SDA BiH.

Cilj edukacije je osposobljavanje mladih u domenu projektnog menadžmenta kroz Program 1 – Tima za projekte AM SDA BiH, gdje je 25 učesnika sa područja Zeničko-dobojskog kantona prošlo tri modula interkativne radionice. Prvi modul je koncipiran na teorijskom uvodu u projektnu logiku, logički okvir, logičku matricu, plan aktivnosti, zainteresirane strane u projektu, kao i kreiranje budžeta projekta. Drugi modul je obuhvatio najnovija tehnološka rješenja za implementaciju projekta za timove koji tehnike projektnog menadžmenta rade na različitim lokacijama i općinama kantona.Treći modul je praktičan rad na projektu, gdje su učesnici uspješno prošli izradu projektne aplikacije od problema do glavnog cilja i predaje projektne aplikacije po kriterijima i uslovima međunarodnog donatora.

Asocijacija mladih SDA ZDK u svojim daljnjim aktivnostima planira organizovati još kvalitetnih edukacija koji će mladim članovima pružiti šansu da usvoje nova znanja i stručna obrazovanja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno