Biznis

Održana III Redovna i II Izborna Skupština „SAVEZA udruženja/udruga poslodavaca ZDK“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana III Redovna i II Izborna Skupština „SAVEZA udruženja/udruga poslodavaca ZDK“ – Dana 09.11.2017.godine (četvrtak) u hotelu „Zenica“ u Zenici održana je III Redovna i II Izborna Skupština „SAVEZA udruženja/udruga poslodavaca ZDK“.

Sjednicu Skupštine je pozdravnim govorom otvorio gdin Maid Buljubašić, Predsjednik Skupštine Saveza (Udruženje privrednika DOBOJ JUG). U radnom dijelu Skupštine, Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK gdin Mladen Perić (Udruženje poslodavaca ZENICA) podsjetio je prisutne da je Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK formiran u oktobru 2014.godine. Savez sada okuplja 10 od 12 općinskih udruženja poslodavaca, što ga čini najbolje organiziranim kantonalnim udruženjem poslodavaca na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na II Izbornoj Skupštini Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK birani su članovi upravnih tijela Saveza. Za novog Predsjednika Skupštine Saveza izabran je Gospodin Muhamed Hrnjić (Udruženje poslodavaca Maglaj) a za Predsjednika Upravnog Odbora Saveza izabran je Gospodin Mladen Perić (Udruženje poslodavaca Zenica). Za članove Upravnog odbora Saveza ispred svakog opcinskog/gradskog Udruženja izabran je po jedan predstavnik (za općinska Udruženja koja nisu članice Saveza po pristupanju Savezu automatski dobijaju mjesto člana UO Saveza)

Organizacijski cilj Saveza je da se radi na priključenju i ostalih općinskih udruženja u rad Saveza i da se potom Savez priključi Federalnom udruženju poslodavaca.

Kao jedan od najznačajnijih rezultata rada Saveza u proteklom periodu je dobijanje Reprezentativnosti u julu mjesecu 2017.godine od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, kao i pokretanje Inicijative na izmjeni Zakona o pripradnosti javnih prihoda FBiH”.

Također Savez će aktivno raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta u ZDK i FBiH i na saradnji sa drugim udruženjima/udrugama poslodavaca sa područja FBiH, BiH, kao i inostranstva.

SAVEZ UDRUŽENJA/UDRUGA POSLODAVACA ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno