Info

Održana druga sjednica Okružne izborne komisije Okruga zeničkog

Održana druga sjednica Okružne izborne komisije Okruga zeničkog – U ponedjeljak 17. decembra 2018. godine u Zenici je održana druga sjednica Okružne izborne komisije Okruga zeničkog. Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Nihad Durmić, dipl. pravnik, prisustvovali su članovi OIK: mr. Kemal Efendić, dipl. pravnik, Eldis Kusur, dipl. pravnik i Adis Bekrić, dipl. pravnik, kao i sekretar Komisije Adnan Husić, dipl. pravnik.

Prije zvaničnog početka rada Komisije, muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović izrazio je dobrodošlicu  predsjedniku i članovima OIK, čestitao na uspješno provedenom prvom krugu izbora. Muftija je istakao da očekuje da će i drugi i treći krug izbora proteći u skladu sa Izbornim pravilima i bez većih problema.

Okružna izborna komisija na sjednici je konstatovala da je prvi krug izbora u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog za nivo džemata na kojima se biraju članovi džematskog odbora, zastupnici džemata u skupštinu medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike uspješno proveden, a donijela je i zaključke kojima su definirane aktivnosti u vezi sa realiziranjem drugog i trećeg kruga izbora, u kojima će se birati članovi izvršnih odbora medžlisa i članovi Sabora IZ u BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem