Biznis

Održana druga sesija u okviru programa za mlade poslovne ljude “Novi lideri ZDK”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana druga sesija u okviru programa za mlade poslovne ljude “Novi lideri ZDK”- Dana 17.05.2022. godine, održana je druga sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu “Obrazovanje“.

Polaznicima Programa, mladim poslovnim ljudima, rad Ministarstva za obrazovanje nauku kulturu i sport ZDK, predstavio je gdin Nesib Šijerkić, Viši stručni saradnik za srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih. Nakon toga, rad Univerziteta u Zenici, kao i Ekonomskog fakulteta u Zenici, polaznicima Programa, predstavio je prof. dr. sc. Dženan Kulović, prodekan za naučnoistraživački rad. Ovom prilikom je važno istaći obostranu interakciju polaznika Programa sa predavačima, razmjenu poslovnih i privatnih iskustava, kao i želju za nastavkom saradnje svih sudionika, a koja je uspostavljena kroz implementaciju ovog Programa.

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po prvi puta organizira Program za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“.

Program se realizira u saradnji sa istaknutim institucijama i organizacijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

„Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina.

Polaznici programa će se u pet jednodnevnih sesija upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem prethodno odabranih institucija i kompanija, te će im biti predstavljeni različiti projekti i mogućnosti zajedničke saradnje.

Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje saradnje za dobrobit cijele zajednice.

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 24.05.2022. godine, na temu “Zapošljavanje i privreda“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno