Politika

Održana 41. sjednica Gradskog vijeća: O čemu se raspravljalo?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana 41. sjednica Gradskog vijeća: O čemu se raspravljalo?- Održana je 41. sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj je razmatrano 15 tačaka.

Na samom početku sjednice usvojen je Prijedlog Rješenja o prestanku mandata predsjednika Savjeta MZ Nemila, dodjeli mandata člana Savjeta i dodjeli mandata predsjednika Savjeta MZ Nemila.

Gradsko vijeće usvojilo je Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Zenica za period 01.01.-31.12.2024. godine, kao i Izvještaj o radu Gradskog vijeća Zenica za 2023. godinu.

Vijećnici su informisani o aktuelnoj situaciji u vezi sa poslovanjem Javne ustanove “Apoteka” Zdravlje Zenica.

Nakon diskusije Gradsko vijeće Zenica primilo je k znanju Obavijest Javne ustanove “Apoteka” Zdravlje Zenica o aktuelnoj situaciji u vezi sa poslovanjem ove ustanove uz zaključke koji se odnose na formiranje komisije za pripremu materijala sa potencijalnim prijedlozima rješenja za tematsku sjednicu te organizaciju tematske sjednice na temu prijedloga sanacije stanja u JU “Apoteka” Zdravlje Zenica.

Također vijećnici su podržali Prijedlog Odluke o donošenju Plana zaštite od požara za Grad Zenica te Prijedlog Odluke o uslovima, kriterijima, postupku dodjele i načinu korištenja stambenih jedinica u stambenim zgradama u ulici Brist b.b..

Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti pravnom licu “INA-INDUSTRIJA NAFTE” d.d. Zagreb “HOLDINA” d.o.o. Sarajevo za brisanje zabilježbe prava raspolaganja u Zemljišnoknjižnom ulošku broj: 617 KO Zenica I nije dobio potrebnu većinu glasova vijećnika.

Na kraju sjednice Gradsko vijeće je usvojilo Informaciju o statusu Projekta Regionalnog vodovoda “Plava voda”, zatim Prijedlog za izmjenu Odluke o javnim priznanjima Zenice te zaključak o produženju roka za predaju prijedloga na Konkurs za javna priznanja Grada Zenica i to do 16. februara 2024. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno