Zenica

Održana 138. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 17. aprila 2017. godine, u Uredu muftije zeničkog u Zenici, održana je 138. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda: plan obilježavanja Dana džamija, organiziranje odlaska studenata i mladih Muftiluka zeničkog na predramazanski susret sa Reisu-l-ulemom i plan aktivnosti za Ramazan 1438. h.  g., kao i druga aktualna pitanja.

Savjet Muftiluka zeničkog donio je Odluku da se ”Dan džamija” na području Muftiluka zeničkog obilježi u skladu sa planom obilježavanja ”Dana džamija” koji je dostavila Uprava za vjerske poslove, da se organiziraju konkursi za likovne i literarne radove, večeri Kur’ana, seminari, predavanja i dr. Centralna svečanost povodom 7. maja – Dana džamija za područje Muftiluka zeničkog bit će organizirana u Zenici, gdje će biti upriličeno otvorenje džamije u gradskom naselju Brist, koju su izgradili vakifi Salko i Jesenko Džananović. U svim medžlisima Muftiluka zeničkog bit će obilježen Dan džamija različtim programskim sadržajima, od kojih izdvajamo Večer Kur’ana u džematu Miljanovci Novi, Medžlis IZ Tešanj i Manifestaciju ”Dan džamija i džemata” u džematu Grapska, Medžlis IZ Doboj.

Na sjednici je donešena Odluka da se na prvi predramazanski susret reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića sa studentima i mladim sa područja Muftiluka zeničkog organizira odlazak 270 studenata i mladih.

Također, Savjet je donio Odluku da se izrade planovi ramazanskih aktivnosti u džematima i medžlisima Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, te da iste dostave Muftijstvu zeničkom do 25. aprila 2017. godine.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno