Biznis

Održan trening iz oblasti poduzetništva za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan trening iz oblasti poduzetništva za mlade – Udruženje za unapređenje životne sredine  E grupa i Centar za mlade INPUT održali su trening iz oblasti podzetništva za mlade. Trening je bio organizovan u prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica. Budući da su učesnici billi podijeljeni u dvije grupe, trening za prvu grupu organizvan je u ponedjeljak 24. februara, a za drugu grupu u utorak 25. februara 2020. godine. Trening je bio podijeljen na dva dijela. U prvom dijelu predstavljene su i razrađene sljedeće teme:

  • Uvod u poduzetništvo
  • Razvoj poduzetništva
  • Stvaranje poslovnih ideja i odabir proizvoda
  • Razvoj malih preduzeća
  • Pregovaranje sa bankama i finansijek institucije

Drugi dio treninga bio je rezervisan za biznis plan. Obzirom da je jedan od izlaznih rezultata projekta gotovi biznis planovi, učesnicima je detaljno obrazloženo kako treba da izgleda biznis plan, šta sve treba da sadrži i kako ga pravilno napraviti.

Predavanja su bila veoma zanimljiva i korisna te su učesnicima pružene detaljne informacije koje se tiču navedenih oblasti. Neki od učesnika planiraju  osnovati vlastite firme te navode kako su im ova predavanja bila izuzetno važna i kako su saznali informacije koje su potrebne za start up firme. Također su naveli da su veoma zainteresovani za nastavak edukacije i smatraju da ovakvih aktivnsoti treba biti mnogo više kako bi mladi dobili priliku da pokažu kako i nisu tako pasivni kako ih drugi predstavljaju. Smatraju da mogu učiniti mnogo više za svoju zajednicu samo je potrebno da im se pruži prilika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno