Info

Održan seminar za imame i vjeroučitelje Muftiluka zeničkog ”Kockanje kao veliko zlo između pojedinačne i društvene odgovornosti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan seminar za imame i vjeroučitelje Muftiluka zeničkog ”Kockanje kao veliko zlo između pojedinačne i društvene odgovornosti” – U organizaciji Muftijstva zeničkog, a u okviru kampanje protiv poroka kocke, koja se na osnovu zaključka Rijaseta Islamske zajednice u BiH realizira u toku 2019. godine, u četvrtak, 26. decembra 2019. godine u Zenici je organiziran seminar za imame i vjeroučitelje na temu ”Kockanje kao veliko zlo između pojedinačne i društvene odgovornosti”.

Predavači na seminaru bili su prof. dr. Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, mr. Emina Babić, socijalni pedagog u Odjelu za rehabilitaciju i resocijalizaciju JU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK i  hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, muftija zenički.

U okviru naznačene teme predavači su govorili o socijalnoj politici i javno-zdravstvenoj strategiji odnosa prema fenomenu kockanja,  o kockanju u savremenoj kulturi, te o rasprostranjenosti igranja igara na sreću među srednjoškolcima i značaju religioznosti kao faktora prevencije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno