Nogomet

Održan sastanak Upravnog odbora NK Čelik i Gradske uprave Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros je u prostorijama Gradske uprave Grada Zenica održan sastanak između Upravnog odbora NK Čelik i predstavnika Gradske uprave Grada Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Sastanak je održan na inicijativu NK Čelik, a vezan za informiranje Gradske uprave sa tekućom problematikom oko deblokade glavnog računa i negativnih posljedica na redovno poslovanje i saniranje tekućih obaveza kao i činjenice da se cijeli proces odužio iako je klub prije nekoliko mjeseci osigurao sve što je potrebno za realizaciju deblokade računa.

Kao UO NK Čelik, osjećali smo potrebu da upoznamo gradonačelnika i Gradsku upravu sa problemom s kojim se klub sočava te da zatražimo asistenciju u prevazilaženju izazova, a sve kako bi NK Čelik konačno ostvario strateški cilj u smislu deblokade računa, te stekao uslove za ostvarenje punog potencijala u sportskom i poslovnom segmentu.

Jedan od zaključaka sastanka je da će Gradska uprava uputiti otvoreno pismo Općinskom sudu u Zenici sa ciljem da se postupak realizacije skidanja blokada obavi u što kraćem vremenskom roku.

Također, obzirom na činjenicu da se problematika oko deblokade računa negativno odražava na tekuće poslovanje NK Čelik, Gradska uprava će u otvoreno pozvati određene privredne subjekte da se priključe podršci klubu, a sve sa ciljem konačnog ozdravljenja kluba.

Pored navedene podrške, dobili smo obećanje od Gradske uprave da sredstva definirana sporazumom za koju se Grad obvezao, neće dolaziti u pitanje te da je Gradska uprava spremna značajno podržati NK Čelik u ambiciji povratka u Premijer ligu BiH.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradskom upravi na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na spremnosti da konkretnim djelima pomognu u prevazilaženju problematike sa deblokadom računa.

NK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno