Info

Održan sastanak o novim pogodnostima u pružanju usluge elektronske naplate cestarina na autocestaam u BiH i Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan sastanak u Beogradu na temu o novim pogodnostima u pružanju usluge elektronske naplate cestarine na autocestama u Bosni i Hercegovini i Srbiji

Na poziv JP Puteva Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine između javnih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Sastanku su prisustvovale delagacije JP Autoceste FBiH i JP Autoputevi RS predvođene direktorima Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem zajedno sa kolegama iz JP Putevi Srbije.

Tokom razgovora je iskazana volja i spremnost za uvezivanjem elektronske naplate cestarine između ova tri javna preduzeća kako bi se krajnjem korisniku autoceste omogućilo što jednostavnije i efikasnije korištenje autoceste.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder je u svojoj izjavi naglasio spremnost za realizaciju dogovora i zahvalnost organizatoru sastanka te napomenuo da je svrha sastanka i dogovora zajednički interes svih strana za što zadovoljnije korisnike autocesta i brži i jednostavniji prolazak kroz naplatne stanice.

Dogovoreno je da se u narednom periodu pripremi sporazum o saradnji koji bi trebao biti potpisan u Banja Luci, termin će biti naknadno dogovoren, dok će timovi za realizaciju početi sa pripremama već naredne sedmice.

Press JP Autoceste FBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno