Zenica

Održan sastanak na temu izgradnje parking prostora u mjesnoj zajednici Novo Radakovo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan sastanak na temu izgradnje parking prostora u mjesnoj zajednici Novo Radakovo – Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak povodom negodovanja mještana u vezi s izgradnjom parking prostora ispred novoizgrađene zgrade za porodice iz kategorije raseljenih osoba i izbjeglica u naselju Radakovo.

Pored predstavnika Gradske uprave sastanku je prisustvovao i povjerenik mjesne zajednice Novo Radakovo Adi Salčinović koji je iznio da građani ne žele izgradnju parking prostora na predviđenom mjestu.

Pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović je istakla da je ranije postignut kompromis i projekat izmijenjen na način da će biti zadržan drvored i dio zelene površine na kojem će biti postavljene klupe za sjedenje. Također je prema zahtjevima stanara smanjen broj parking mjesta u odnosu na broj planiran prvobitnim projektom.

Naglasila je da će igralište biti izgrađeno u neposrednoj blizini zgrade.

Tokom sastanka je pojašnjeno da se radi o javnoj površini u vlasništvu Grada Zenica te da su u rješavanje ovog pitanja bili uključeni projektanti, investitori, izvođači radova i nadležne gradske službe, a kompromis je napravljen prema zahtjevima predstavnika i stanara ove mjesne zajednice.

ZENICA.BA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno