Nogomet

Održan sastanak klubova Druge lige FBiH – grupa “Centar”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u prostorijama stadiona Bilino polje održan zajednički sastanak klubova Druge lige FBiH – grupa “Centar”. Bio je ovo prvi u nizu sastanaka koji je održan na inicijativu našeg kluba i to s ciljem podizanja glasa protiv nejednakog tretmana klubova i nepravilnosti koje prate ovo fudbalsko takmičenje. Svi klubovi su dobili priliku iznijeti probleme sa kojima su se susreli, a doneseno je i nekoliko zaključaka.

Stav klubova je jasan, a to je ravnopravno i transparentno takmičenje u kojem će svi klubovi imati jednake šanse na zelenom terenu i gdje se pobjednik neće odlučivati diskutabilnim sudijskim odlukama koje direktno štete nekom od klubova te da je krajnje vrijeme da klubovi prestanu biti taoci sudijskih organizacija i šablonskih disciplinskih postupaka.

Iako su dobili poziv, niko od predstavnika Nogometnog saveza ZDK i lica koje rukovode ovim takmičenjem (a to su: Komesar za takmičenje, Komesar za suđenje i Disciplinski sudija) nije prisustvovao sastanku. Bez obzira na to, klubovi su donijeli zajednički zaključak da će ponovo kontaktirati NSZDK i lica koja rukovode ovim takmičenjem te pokušati dogovoriti sastanak, na kojem će iznijeti konkretne prijedloge za poboljšanje kvaliteta takmičenja ove lige.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su prisustvovali sastanku, a ujedno pozivamo i ostale da ne budu samo pasivni učesnici takmičenja, nego da se uključe u našu zajedničku borbu za boljitak bh nogometa. NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno