Info

Održan sastanak Generalne skupštine i UO UniAdrion mreže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici ove godine predsjedava UniAdrion mrežom te je bio  domaćin članovima Upravnog odbora i članovima Generalne skupštine.

Osnovni cilj UniAdrion mreže koju čini preko pedeset univerziteta iz deset država jeste međuuniverzitetska saradnja i saradnja istraživačkih centara u svrhu jačanja međunarodne saradnje i napretka u oblasti kulture, nauke i istraživanja u Jadransko-jonskoj regiji.

UniAdrion promoviše naučnu i akademsku saradnju uglavnom kroz implementaciju nastavnih i istraživačkih inicijativa poput različitih obuka, postdiplomskih diploma, ljetnih škola i istraživačkih projekata.

Na Univerzitetu u Zenici jje održan sastanak Upravnog odbora i Generalne skupštine UniAdrion mreže,  a u ime Univerziteta u Zenici domaćini su bili prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić, prorektor za naučnoistraživački rad, prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta i doc.dr. sc. Dženana Radončić, prodekanesa za naučnoistraživački rad Pravnog fakulteta.

U uvodnim obraćanjima predstavnici Univerziteta u Zenici prezentirali su Univerzitet u Zenici, odnosno misiju i viziju Univerziteta, organizacijsku strukturu i značajne aktivnosti, kao i značajne aktivnosti i postignuća nastavnika i studenata Pravnog i Medicinskog fakulteta.

Također, tokom cjelodnevnog boravka predstavnika univerziteta članica mreže ostvareni su značajni kontakti i dogovori o mogućnostima različitih oblika saradnje sa Univerzitetom u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno