Kultura

Održan sastanak Direkcije 22. Festivala filma djece i omladine – pristiglo 19 prijava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan sastanak Direkcije 22. Festivala filma djece i omladine – pristiglo 19 prijava – Dana 27.10.2020. održan je sastanak Direkcije 22. Festivala filma djece i omladine (FFDO) Zeničko-dobojskog kantona, na kojem je konstatovano da je do današnjeg dana pristiglo 19 prijava, a krajnji rok za dostavu je 10.11.2020.

Direktor Festivala Amir Mehmedinović je naglasio da će biti potrebno razmotriti mogućnosti organizacije završne manifestacije, u zatvorenom prostoru ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala, uz poštivanje svih mjera preporučenih od nadležnih organa ili online putem Zoom platforme.

Predloženo je da se ovogodišnji Festival posveti rano preminulom profesoru Nedžadu Fejziću, dugogodišnjem članu žirija, koji je dao veliki doprinos afirmaciji autorskog stvaralaštva filmova djece i omladine.

Dogovoreno je i da se uputi molba za donacije društveno odgovornim kompanijama  kako bi se obezbijedile nagrade jednom broju uspješnih učesnika.

Također je izražena zahvalnost svim pisanim i elektronskim medijima koji su objavili Javni poziv za prijavu.

PR festivala – Sabrina Keleštura



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno