Ostali sportovi

Održan Šahovski turnir povodom Dana policije za 2024. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 09.05.2024. godine održan je Šahovski turnir povodom Dana policije. Organizator prvenstva bio je MUP ZDK. Prvenstvo se održalo u prostorijama Šahovskog doma u Zenici čiji je domaćin bio Šahovski klub “Čelik” Zenica, saopštili su iz ŠK „Čelik“ Zenica.

Na prvenstvu je učestvovalo pet takmičara, te se igralo po Bergerovom sistemu (svako sa svakim) uz kompjutersko parovanje. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču, te su vrijedila pravila za ubrzani šah kod FIDE.

O samoj zanimljivosti prvenstva govori i tabela gdje su nakon pet odigranih kola čak tri igrača imalo isti broj poena (3 poena iz 5 partija). Nakon izvlačenja, prvo mjesto je pripalo Harunu Šišiću, drugo mjesto Jasminu Karkiću, a treće mjesto Suadu Agiću.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr937258.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES .

Sudije na prvenstvu su bili NA Belmir Miskić i IM Goran Trkulja.

E.Imamović

Foto B.Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno