Zenica

Održan sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog

Radni sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog
Radni sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog

U Zavidovićima je održan radni sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog kojim je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sastanku, kojem su prisustvovali glavni imami i predsjednici medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrana su pitanja jedinstvene i centralizirane članarine IZ, te plaća i doprinosa na plaće imama Muftiluka zeničkog.

Diskusije učesnika sastanka rezultirale su donošenjem zaključaka kojim je izvršnim odborima medžlisa Islamske zajednice preporučeno da u narednom periodu rade na usklađivanju kategorizacije članstva na način da se ide ka pojednostavljenju kategorija i uvođenju tri osnovne kategorije: radno sposobni, penzioneri i socijalno ugroženi (materijalno neobezbijeđeni), da se radi na ujednačavanju visine članarine na području Muftiluka zeničkog, da se Rijasetu IZ u BiH uputi inicijativa za uvođenje diferencijalne hardži-muhasebe, da se plaće imama usklađuju sa trenutnim stanjem u društvu, te da se dosljedno vrednuje napredovanje u struci imama koji steknu zvanje hafiza Kur’ana, magistra ili doktora nauka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem