Zenica

ODRŽAN PRVI „SOKRATOV KAFE“ U ZENIČKOM KAFE-BARU „BONAPARTE“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji TPO fondacije iz Sarajeva i Univerziteta u Zenici prošle srijede u zeničkom kafe-baru „Bonaparte“ održan je prvi „Sokratov kafe“, edukativno i interaktivno druženje studenata i mladih ljudi koje ima za cilj promociju dijaloga i afirmaciju slobodnog mišljenja.

Gost prvog „Sokratovog kafea“ bio je prof. dr. Spahija Kozlić, profesor filozofije na zeničkom Univerzitetu, koji je govorio o temi „Znam da ništa ne znam“ i time pred publikom pokušao da raspravi neka temeljna filozofska pitanja – gdje počinje istina, kako je prepoznati i kako dosegnuti.

U živoj raspravi u prepunom kafe-baru mladi ljudi, zajedno s profesorom, pokušali su pronaći vlastite odgovore, ali i neka nova pitanja.

Sljedeći „Sokratov kafe“ bit će održan 23. oktobra, na istom mjestu, a gost Nikola Vučić govorit će o temi „Kojeg je roda Bog?“.

Univerzitet u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno