Ostali sportovi

Održan 10. šahovski turnir “Sjećanje na Hamzu Mujića 2023”, zapažen nastup Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan 10. šahovski turnir “Sjećanje na Hamzu Mujića 2023”, zapažen nastup Zeničana- U Tuzli je 24.09.2023. godine održan 10. po redu šahovski turnir “Sjećanje na Hamzu Mujića”.

Organizatori turnira bili su porodica Hamze Mujića i Šahovski klub “Inzio-Tušanj” iz Tuzle.

Turnir se igrao po švicarskom sistemu od devet kola. Tempo igre bilo je sedam minuta uz bonifikaciju od tri sekunde za svaki odigrani potez počev od prvoga.

Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingovat će se za Blitz rejting listu.

Na turniru je učestvovalo 110 igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Švicarske, Austrije i Danske. Među 110 igrača bilo je i 15 igrača sa titulom: jedan GM, tri IM, devet FM i dva CM.

Nagradni fond za turnir bio je 1.000,00 KM raspodjeljen u 10 redovnih nagrada.

Pobjednik turnira bio je 15-godišnji FIDE majstor iz Tuzle – Sanjin Čulum sa 7,5 osvojenih poena iz devet partija. Drugo mjesto sa, također, 7,5 poena (ali lošiji dodatni kriteriji) zauzeo je Sead Čaušević iz Cazina, a treće mjesto je zauzeo velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke sa 7 osvojenih poena.

Iz Zenice su dva igrača ušla u nagrađene: Faris Čunjalo je završio na četvrtom mjestu sa 7 osvojenih poena, a IM Goran Trkulja je završio kao osmi sa 6,5 osvojenih poena.

Iz Zenice su pored njih još učestvovali: FM Enver Muratović, Adin Tatarević, Dino Marković, Samir Bajrić i Mehmedalija Redžepi.

Glavni sudija bio je IA Boris Budimir, a pomoćni sudija FA Šefko Hamzić. Turnir je prošao u fer i korektnoj borbi bez incidenata.

E.Imamović

Foto: D.Marković, J.Čorbić, B.Budimir



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno