Kultura

Određeni pobjednici konkursa Mladi pisci ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adna Međić iz Maglaja pobjednica je 2. konkursa Mladi pisci Zeničko-dobojskog kantona, u organizaciji Udruženja za kulturu Kontrast iz Tešnja.

Drugu nagradu osvojio je Mehmed Alihodžić iz Vareša, a treću Rijad Dedić iz Zenice. Organizatoru je ove godine pristigao 191 rad, od kojih je 181 ispunjavalo uslove konkursa te je učestvovalo u konkurenciji za nagrade, koje su najboljim uručene danas u Muzeju grada Zenica.

“Cilj ovog projekta je unapređenje čitalačke svijesti kod osnovaca, a, osim toga, željeli smo da podstaknemo i kreativno pisanje kod djece. Mogu kazati da smo u tome i uspjeli, jer smo prošle i ove godine na konkursu imali oko 200 radova učenika iz svih opština i gradova sa područja ZDK. Osim tri prvonagrađena rada, čiji su autori dobili i novčane nagrade, u zbirci radova pod nazivom ‘Putovanje s Malim princom’, ušlo je još 50 radova”, istakla je danasa na promociji najboljih radova presjednica tog udruženja Umihana Krilčević-Omerović.

Projekt su ove godine podržali Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a, Fondacija za izdavaštvo iz Sarajeva i Grad Visoko te i nekoliko privatnih kompanija i udruženja iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno