Nogomet

Određen stadion na kojem će BiH dočekati Gruziju i Luksemburg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalsku reprezentaciju BiH ovog ljeta očekuju utakmice u okviru Lige nacija. Naša selekcija u junu će odigrati čak četiri utakmice.

Ipak prije početka Lige nacija, naša selekcija imat će dvije provjere, odnosno dogovorene su dvije prijateljske utakmice. Kao što smo već pisali 25. marta je dogovoren meč protiv Gruzije, a četiri dana kasnije protiv Luksemburga.

Ove utakmice igramo na domaćem terenu, a kako saznajemo odlučeno je da se ove utakmice igraju na stadionu Bilino polje u Zenici. Tako će naš najmoderniji stadion najprije 25 i 29. marta ugostiti selekcije Gruzije i Luksemburga. Nakon toga slijede utakmice u okviru Lige nacija na Bilinom polju. U utorak 7. juna od 20:45 BiH će u zeničkom hramu dočekati Rumune, a sedam dana kasnije na istom mjestu će naš nacionalni tim biti domaćin Finskoj.

Još nije poznata vremenska satnica utakmica protiv Gruzije i Luksemburga, te očekujemo da u narednim danima i Nogometni savez BiH zvanično potvrdi ovu informaciju, ali i satnicu mečeva u martu.

Podsjetimo, prema posljednjoj FIFA rang listi fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dvije pozicije i sada je 59. reprezentacija svijeta sa 1391 osvojenim bodom. Utakmice protiv Gruzije i Luksemburga sigurno da će biti šansa da naša selekcija dodatno popravi svoj plasman na ljestvici.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno