Nogomet

Odović napustio Čelik, želi u Željezničar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Čelika Muamer Islamović ne krije da je iznenađen viješću da je trener Milomir Odović otišao na pregovore sa Željezničarom, s namjerom da se već ove zime vrati na Grbavicu.

– Jutros me je nazvao drug iz Beograda i pitao zašto je otišao trener. Rekao sam da ne znam ni da je otišao, jer, meni, ništa nije javio. Možda jeste predsjedniku Senadu Sarajliću, koji je na godišnjem – kaže Islamović, koji dodaje da, bez obzira što ga je zvao klub u kojem je stekao sve, Odović se nije smio na ovakav način rastati sa Čelikom.

– Željo mu je dao sve, to je činjenica, ali i mi smo mu, mada smo imali desetak kandidata, dali posao kada je bio bez njega. Pružili smo sve što smo mogli.

Ako to bude istina, o daljnjim će potezima odlučiti naš Upravni odbor – razočaran je Islamović, koji se ipak nada da to nije istina, jer su već utanačili plan priprema.

Milomir Odović pristao je preuzeti Željezničar, iako je ugovorom vezan za Čelik. Međutim, nekadašnji igrač i trener plavih sa Grbavice jasan je kako sebe vidi u Želji.
“Razgovarao sam s čelnicima Željezničara i upoznat sam sa njihovom željom da preuzmem ekipu, a i ja želim doći u Željezničar. Još ništa nije riješeno, razgovarat ćemo večeras i pokušati pronaći način za realizaciju dogovora. Jasno je da postoji obostrana želja za saradnjom. Sada treba stupiti u kontakt s ljudima u Zenici”, izjavio je Odović, koji ugovor sa Čelikom ima do ljeta ove godine.

“Obavijestio sam predsjednika kluba iz Zenice i vidjet ćemo da li je moj dolazak na Grbavicu realan. Ovu situaciju treba riješiti što prije jer se bliži početak priprema”, dodao je Odović.

Senad Sarajlić, predsjednik Čelika rekao nam je kako je povrijeđen raspletom situacije, pogotovo jer je Željezničar sportski prijatelj sa Zeničanima koji su pred sami početak priprema narušili su međusobne odnose.

“Odović me nazvao, ali protivim se njegovom odlasku. neodgovorno je od njega da priča sa Željom, a ima ugovor sa nama. Oživili smo ga i ispoštvovali sve što je tražio i naravno da se protivimo njegovom odlasku. Uz to, nevjerovatan je manjak poštovanja prema Almiru Memiću, kojeg je Amar Osim postavio za trenera, ali to su već interne stvari u Želji”, kazao je Sarajlić, koji će razgovarati sa Odovićem.

(AVAZ/goal.com)

direktor celika islamovic zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno