Nogomet

Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova: Čelik nije dobio licencu za narednu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 15.05.2024. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su sljedeći klubovi:

FK SLOBODA Tuzla, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK STUPČANICA Olovo, OFK GRADINA Srebrenik, NK JEDINSTVO Bihać, FK GORAŽDE, NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK G.RAHIĆ Gornji Rahić, FK RADNIK Hadžići, FK RUDAR Kakanj i BFK SIMM BAU Kosova.

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 nisu dobili:

NK ČELIK Zenica, NK ZVIJEZDA Gradačac, NK TOŠK Tešanj i FK MLADOST Doboj Kakanj.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno